Trenutno pregledavate NOVI PROIZVODI OD CHIOS MASTIKE

NOVI PROIZVODI OD CHIOS MASTIKE

  • Vrijeme čitanja:7 min. čitanja

SADRŽAJ

Mastika je grčka superhrana koja je dokazano učinkovita kod različitih probavnih problema, poput nadutosti, žgaravice, i bolova u želucu, ali i kod kožnih nepravilnosti, srčano-žilnih bolesti i oralne higijene. Mastihska smola, naime, sadrži više od 80 korisnih sastojaka. EMA i EFSA su potvrdile učinkovitost mastihske smole za zdravlje probavnog trakta.

SMOLA MASTIKA SA GRČKOG OTOKA HIOS

Već od antičkih vremena mastihska smola posebno se cijeni kada potječe sa grčkog otoka Hiros u Egejskom moru. Povoljna klima i sastav tla doprinose tome da smola sa tih drveta ima više ljekovitih svojstava. Mastika je učinkovita u liječenju bolova u želucu i probavnih problema, kao što su nadutost ili žgaravica, već 2.500 godina. UNESCO ju je stavio pod svoju zaštitu. Hiroska mastika prepoznatljiva je po jedinstvenom okusu, terapeutskim i ljekovitim svojstvima, kao što su poboljšanje probave, oralne higijene i zdravlja jetara.

Mastika blog novi izdelki 1

Smola u obliku kapi curi iz rezova u deblu. Na otoku još nazivaju i suzama s Chiosa zbog toga. Smola drveta mastike snažno je aromatična tvar. Na početku je smola u tekućem stanju, ali na suncu se osuši i stvrdne u tvrdu, ali krhku smolu blijedožute boje. Foto: MASTIKA.HR

AGENCIJA ZA HRANU POTVRĐUJE LIJEČENJSKE UČINKE UPOTREBE HIJSKE MASTIKINE SMOLE

EFSA je potvrdila: ‘Mastikina smola doprinosi zdravom probavnom traktu’. Mastika djeluje antimikrobno, antiseptički, protugljivično, opušta mišićne grčeve, sužava žile i tkivo, izlučuje vodu, olakšava iskašljavanje i osvježava. Prema nedavnim kliničkim studijama, Hijska mastika dokazano djeluje protiv bakterije Helicobacter pylori, ublažava žgaravicu, nadutost i bolove u trbuhu, sprječava i liječi simptome Crohnove bolesti, te je najprirodniji način liječenja čira na želucu. EMA i EFSA potvrdile su da mastikina smola djeluje na zdravlje probavnog trakta.

Mastika blog novi izdelki 2

ETERIČNO ULJE MASTIKE

Eterično ulje mastike jedno je od najstarijih eteričnih ulja i ima sveto značenje u hebrejskoj, berberskoj, turskoj, grčkoj pravoslavnoj, egipatskoj i marokanskoj kulturi. Aromaterapija koristi ovo ulje za oslobađanje energije i otvaranje uma. Udisanjem ulja mastike lakše se unutarnje usredotočite na meditaciju.

UPORABA MASTIKE U MEDICINI, KOZMETICI I KULINARstvu

Danas možemo birati između raznih načina korištenja mastike. Od žvakanja smolastih komadića, dodavanja mastike u prahu raznim jelima ili pićima, do kapsuliranih pripravaka. Isprva je gorkastog okusa, a zatim razvija izvanrednu aromu koja podsjeća na miris cedra ili bora. Smola mastike koristi se u medicini, dodaje se kozmetičkim proizvodima, a koristi se u grčkoj kuhinji kao začin i dodatak prehrambenim proizvodima i pićima.

NOVI ASORTIMAN PROIZVODA OD MASTIKE

Naš asortiman uključuje fantastične prirodne proizvode koji sadrže mastiku.

MASTIKA U PRAHU

Prahu mastike dodan je prebiotik inulin koji pomaže učinkovitijem radu probavnog sustava i doprinosi razvoju probiotika koji su neophodni za održavanje ravnoteže crijevne flore.
 
Ovo je ključni faktor za zdrav probavni sustav. Mastika s prebiotikom doprinosi eliminaciji bakterije Helicobacter pylori, ublažava žgaravicu, nadutost i bolove u želucu.
 
 

DESERI U KOJIMA MOŽEMO UŽIVATI BEZ GRIŽNJE SAVJESTI.

LOKUM S MASTIKOM – BEZGLUTENSKA SLASTICA KOJOJ NE MOŽETE ODOLJETI

Tradicionalna mediteranska slastica od lokuma s okusom mastike nudi se kao piće dobrodošlice uz kavu ili čaj. Lagano se topi u ustima i osvježava. Slastičari s otoka Chiosa, inspirirani jedinstvenom smolom mastiksovog drveta, stvorili su tradicionalni lokum s okusom mastike poznat po prekrasnoj karakterističnoj aromi, ali i ljekovitim učincima. Lokum sadrži eterično ulje mastike i želatinast je desert od škroba i šećera. Popularan je među ljudima svih dobi diljem Mediterana.

TAMNA ČOKOLADA

Izvrsna tamna čokolada s Chios mastikom u prahu: Sadrži čak 70% čestica kakaovca, zbog čega je pogodna za pripremu kvalitetnih slastica.
 

MLIJEČNA ČOKOLADA

Mliječna čokolada s eteričnim uljem Chios mastike: Sadrži najmanje 34% čvrste tvari kakaovca. Sadrži eterično ulje mastike koje je poznato po svojoj prekrasnoj aromi i ljekovitom djelovanju.

KOZMETIČKI PROIZVODI I ORALNA HIGIJENA

Mastika blog novi izdelki 7

Zbog antimikrobnog djelovanja na oralne bakterije eterično ulje mastike koristi se u stomatologiji. Foto: MASTIKAV usna je šupljina dom najraznovrsnije i najbrojnije flore u cijelom ljudskom tijelu. Predstavlja glavni ulaz u dva životno važna sustava: probavni sustav i dišni sustav. Međusobna povezanost ovih sustava može značiti i razne bolesti koje se iz usta prenose na jedne ili druge.

Mastika blog novi izdelki 8

TOP GINGIVACTION PASTA ZA ZUBE S MASTICOM

Izbjeljuje i jača zube, štiti desni, sprječava karijes, kontrolira zubni kamenac, uništava bakterije i mikrobe. Redovitim korištenjem zubne paste s mastikom štitimo zube od bakterija koje uzrokuju karijes. Mastika je posebno učinkovita u borbi protiv patogenih bakterija koje uzrokuju gingivitis i paradentozu. Ekstrakt biljke alpske ruže (Alpine Rose) ima zaštitnu funkciju i pojačava antibakterijski učinak paste za zube. Gingivaction pasta za zube je sintetička, bez mirisa, bez parabena i bez glutena. Sadrži fluor. Pasta za zube ima antimikrobni učinak, jer inhibira rast i razmnožavanje mikroba u usnoj šupljini. Nježan prema zubima, nježan prema desnima.

ŽVAKAĆA GUMA S MASTIKOM ZA BOLJU ORALNU HIGIJENU

Smola mastike i eterično ulje mastike povoljno djeluju na oralnu higijenu. Žvakanje ublažava simptome suhih usta (kserostomije). Žvakanjem masiramo desni i dodatno ih prokrvljujemo. Žvakanje čisti usnu šupljinu i osigurava svjež dah.

  • VODICA ZA USTA ZA BOLJU ORALNU HIGIJENU
  • Smanjenje zubnog plaka
  • Smanjenje mogućnosti gingivitisa
  • Svjež dah
  • Umirujući osjećaji u usnoj šupljini.

PRIRODNI SAPUN OBOGAĆEN MASTIKOM

Ako tražite najbolji sapun, ne tražite dalje. Nakon dugogodišnjeg istraživanja prirodni sapun s mastikom idealan je za osobe s osjetljivom kožom, alergičare i sve one koji traže najkvalitetnije proizvode. Jedinstveni sapun s mastikom izrađen je isključivo od prirodnih sastojaka. Ne sadrži parabene, mineralna ulja, etanolamin. Eterično ulje mastike aktivira mehanizam obnove stanica kože i održava potrebnu vlažnost kože. Smola mastike poznata je u području njege kože zbog svojih antimikrobnih i umirujućih učinaka. Stoga se tradicionalno koristi kao sastojak kozmetičkih proizvoda za razne kožne probleme. Maslinovo ulje svojim sastavom pruža koži antioksidacijsku zaštitu. Sadrži puno vitamina E, polifenola i fitosterola. Sapun s mastikom i maslinovim uljem hrani i umiruje kožu.

PROIZVODI OD PRIRODNE MASTIKE SIGURNI SU ZA UPOTREBU

U Grčkoj je mastiks smola u svakodnevnoj upotrebi. Klinička testiranja kod odraslih s ekstremno visokim dozama dokazala su da je smola mastiksa potpuno sigurna bez nuspojava. Povjerite prirodi i pridružite se brojnim zadovoljnim korisnicima. Proizvodi od mastiks smole dostupni su u ljekarnama iu web trgovini MASTIKA.HR, a privremeno su dostupni po sniženoj cijeni na web stranici www.mastika.hr.

Uvoznik robne marke Mastiha, Art of Nature, u Sloveniju je tvrtka DARILO NARAVE, d.o.o. U našem dućanu na adresi Šmarska cesta 40, 1291 Škofljica Vas i osobno obrađujemo i savjetujemo u skladu s Vašim problemima. Za više informacija dostupni smo na broj telefona: +386 (0)51 220 321.

Odgovori